Scheiden in Castricum

Jullie hebben besloten uit elkaar te gaan en zoeken daarin hulp. Je hebt zelf al de stap gezet te zoeken naar een scheidingsmediator in Castricum om jullie te helpen met de scheiding of het ontbinden van jullie samenlevingscontract. Dat betekent dat je wilt proberen zaken in goed onderling overleg te regelen. Dan is Recht door zee mediation in Castricum wellicht de partij die jullie daarbij écht gaat helpen.

Aan het beslissen dat jullie uit elkaar gaan en de relatie beëindigen, is al veel voorafgegaan. Dat is geen gemakkelijke keuze geweest. Nu die keus gemaakt is, willen jullie op een goede en eerlijke manier uit elkaar, maar dat is niet per sé makkelijk. Dat kan het beste met een echtscheidingsmediator uit Castricum.

Zijn wij voor jullie de goede en passende recht door zee echtscheidingsmediator?

Er komt zo veel op me af, wat nu?

Bij het scheiden of het ontbinden van een samenlevingscontract komt veel kijken. Er moet een echtscheidingsconvenant opgesteld en getekend worden. Hoe verdelen we de boedel, hoe zit het met de pensioenen, het huis, het spaargeld? Om maar een paar dingen te noemen. En als jullie kinderen hebben, moet er een ouderschapsplan worden opgesteld. Er zijn veel dingen waar je aan denkt, maar ook dingen die je makkelijk zou vergeten en die toch geregeld moeten worden. Als je er samen nog goed over kan praten scheelt dat al veel, maar niet alles.
Dan is het goed een echtscheidingsmediator te zoeken, met verstand van scheiden; Recht door zee mediation uit Castricum is er zo één. Wij gaan met jullie als neutrale gesprekspartner het gesprek aan en gaan met jullie aan de slag om de scheiding succesvol te laten verlopen. Scheiden is al moeilijk genoeg en onze recht door zee mediators helpen jullie in dit moeilijke proces.

Alle begrip dat jullie proces gepaard gaat met emoties en daar is zeker ook ruimte voor in jullie mediationtraject. Onze Recht door zee mediators proberen echter geen extra emoties toe te voegen; jullie hebben ons juist ook om voorbij die emoties te kijken en deze te scheiden van de zaken die geregeld moeten worden. Voor alle partijen is het belangrijk dat knopen kunnen worden doorgehakt, overeenkomsten worden getekend en zaken worden afgehandeld. Pas als dát een feit is, kunnen jullie zelf door. Werken aan het afsluiten van een periode en het opstarten van een nieuwe.

Kies ik een advocaat of een mediator, en waarom?

Wanneer je uit elkaar gaat, komt op enig moment die vraag naar boven: kies ik een advocaat of een mediator in Castricum?

Een advocaat is duurder dan een mediator en behartigt de belangen van één partij. Jullie zullen dan dus twee advocaten moeten nemen, die ieder van jullie persoonlijk verdedigt. Twee advocaten die tegen elkaar strijden en ieder enkel de belangen van hun eigen cliënten verdedigen, kosten veel tijd en geld en er zijn eigenlijk nooit twee winnaars. Daarnaast zijn advocaten vaak killer en afstandelijker en spreken alleen maar over ‘rechten’.

Een mediator begeleidt jullie samen, is eerlijk en onpartijdig, zonder eigenbelang. Bij mediation is het menselijke aspect beter vertegenwoordigd. We doen het namelijk samen en we gaan op zoek naar de kern van het probleem. Waar lopen jullie tijdens het uit elkaar gaan tegenaan? Dit maken we bespreekbaar en samen lossen we het op. De belangen van beide partijen wegen even zwaar, zodat jullie allebei een eerlijke begeleiding krijgen. Bij een mediator gaat het over ‘gunnen’ en kunnen jullie oplossingen bedenken waarbij jullie dan ook allebei als winnaar van tafel gaan.
Dit bespaart niet alleen een heleboel tijd, maar ook een heleboel geld. Het zorgt er voor dat de scheiding sneller en soepeler verloopt en dat jullie tevredener uit elkaar gaan.

We hebben ook kinderen, hoe help ik hen?

Bij een echtscheiding komt er al genoeg op je af. Maar wanneer jullie gaan scheiden, als er één of meer kinderen bij betrokken zijn, betekent dat, dat  naast de vele zaken die al geregeld moeten worden, er nóg meer besproken en geregeld moet worden. Hoe en wanneer vertellen we het de kinderen? Wat moet er voor de kinderen – extra – geregeld worden?  Wat zijn de zorgen die de kinderen zelf hebben? Denk daarbij aan hun vriendjes en vriendinnetjes, knuffels, hun kamer, sport en school. Afspraken moeten gemaakt worden over omgang, zorgregeling, kinderalimentatie en gezag. Zelfs wanneer jullie te maken hebben met bijvoorbeeld onregelmatige roosters van (één van) jullie beiden, kunnen onze mediators zorgen voor een goede verdeling van de zorg.

Dat alles betekent dat naast de invloed van de emotionele aspecten bij kinderen die betrokken zijn bij een scheiding,  er veel juridische en financiële aspecten zijn die betrekking hebben op de relatie van jullie met de kinderen. Hierin kan Recht door zee mediation jullie ook deskundig terzijde staan.

In de tijd vóór een scheiding zijn veel zaken in een gezin min of meer vanzelfsprekend: waar ze wonen, hoe de taakverdeling van jullie als ouders is en hoe jullie elkaar informeren. Keuzes worden in onderling overleg gemaakt, zoals schoolkeuze, medische ingrepen, sporten, etc.
Tijdens en na de scheiding komt deze voor kinderen vertrouwde en vanzelfsprekende situatie te vervallen. Het is belangrijk dat jullie als ouders dus afspraken maken over de invulling van het – gescheiden – ouderschap.

Voor de wet betekent het, dat bij de echtscheiding ook een ouderschapsplan gevoegd moet worden, waarin alle afspraken over de kinderen zijn opgenomen. Denk daarbij aan: hoofdverblijfplaats, omgang, schoolkeuze, informatie-uitwisseling, medische zorg en financiële afspraken.
Vanaf 12 jaar hebben kinderen het recht gehoord te worden en input te geven voor het ouderschapsplan. Jullie recht door zee mediators nemen echt de tijd te praten met jullie kind(eren) om hen te horen en de wensen van het kind tijdens en na de scheiding in kaart te brengen. Op deze manier maken we het ouderschapsplan helemaal naar de wens van jullie als ouders èn ook van de kinderen.

Kennismaken met jullie Recht door zee mediator?

Bel 0251-79 45 29, of mail
info@rechtdoorzeemediation.nl

Liefst persoonlijk contact?

Laat hieronder je telefoonnummer achter en we nemen contact met je op.

Waarom Recht door zee mediation?

Geld besparen in Castricum als je gaat scheiden

Zeker nu je gaat scheiden, wil je niet onnodig veel geld uitgeven aan een echtscheidingsmediator. Er komen al zo veel kosten op je af, nu jullie apart van elkaar weer opnieuw moeten beginnen. Recht door zee mediation is een zeer betaalbare mediator in de omgeving, zonder in te boeten aan kwaliteit. Wij zijn eerlijk en transparant over de prijzen; ook daarin zijn wij recht door zee.

Persoonlijk en betrokken

Geen groot duur kantoor, geen nummer en geen dure secretaresse. Recht door zee mediation is een klein bedrijf, waarbij je direct persoonlijk contact hebt met je mediator, waarbij niet ieder telefoontje of mailtje vergezeld gaat van een gepeperde rekening. Omdat wij beiden ook nog een baan hebben in de luchtvaart, waarbij we niet werken in een maandag tot vrijdag, 9 tot 5-baan, zijn we voor jullie ook bereikbaar in de avonden en in de weekenden. Tijdens het scheiden maken we duidelijke, vaste afspraken, zodat je weet waar je aan toe bent.

Kwaliteit is belangrijk

Recht door zee mediation staat voor kwaliteit. Door onze persoonlijke ervaringen en onze opleidingen, weten we ook jullie scheiding perfect en tot in de puntjes te verzorgen. Het hele proces van scheiding is bij ons is goede en vertrouwde handen.

Gevestigd in Castricum

Vlakbij de dorpskern van Castricum bevindt onze praktijk zich op de Burgemeester Zaalbergstraat. Daar kunnen de gesprekken plaats vinden op een voor jullie neutrale plek. Of wanneer dit  beter past, kan het ook bij jullie thuis. Een scheiding is geen keurslijf waar jullie in geperst moeten worden, dus onze begeleiding is ook op maat.

Kennismaken is écht gratis

Niets is zo belangrijk, als een goed gevoel hebben bij jullie mediator tijdens de scheiding en vertrouwen hebben in de geboden diensten. Daarom is het eerste kennismakingsgesprek helemaal gratis en vrijblijvend. In dit gesprek maken we niet alleen kennis met elkaar en bespreken we de casus, maar gaan we ook op zoek naar de haalbaarheid en eventuele speciale wensen. Een mooi gesprek om jullie echtscheidingsmediator te leren kennen en te kijken of Recht door zee mediation voor jullie de perfecte mediator is. Pas als het voor alle partijen goed en passend voelt, gaan we van start; eerder niet!

Start Whatsapp
1
Neem rechtstreeks contact op!
Niks is zo belangrijk als direct en persoonlijk contact. Neem daarom direct via WhatsApp contact op met uw Recht door Zee mediator, Nienke Knippen van Maris.