Werkwijze mediation

Recht door zee mediation uit Castricum is een onafhankelijke en betrouwbare mediator. Het doel is tot een blijvende oplossing te komen en het liefst binnen een acceptabele tijd. Stel voor: je zit in een conflict en wil hier samen met de andere partij uitkomen. Dan is het allereerst belangrijk van te voren te weten waar jullie aan toe zijn.

De stappen van het traject

Als eerste vindt een kennismakingsgesprek plaats in Castricum. Dit zou ook eventueel telefonisch kunnen. Dit is altijd gratis en verplicht jullie tot niets.
Daarna start het traject, indien alle partijen het daar mee eens zijn. De vervolgstap is een mediationovereenkomst op te stellen. Daardoor weten jullie precies waar je aan toe bent. Ook op het gebied van wederzijdse betrokkenheid en tarieven.

Het daadwerkelijke traject start met een analyse van het probleem. Vervolgens wordt  in goed overleg een oplossing gezocht, eventueel in samenspraak met externe specialisten. De gesprekken zijn altijd laagdrempelig en voor alle partijen zo prettig mogelijk. Immers, jullie willen er samen uitkomen. Zo wegen alle belangen even zwaar.

Als er tenslotte overeenstemming is en beide partijen tevreden zijn, wordt alles door Recht door zee mediation op papier gezet in een vaststellingsovereenkomst.
In het geval van een echtscheiding wordt een ouderschapsplan – indien er kinderen zijn – en een volledig convenant opgesteld. Indien nodig bekrachtigt een notaris of rechter het convenant.

Weten waar je aan toe bent in 5 punten

  1. Geen maandenlange trajecten, want het doel is jullie zo snel en goed mogelijk te helpen. Gezamenlijk wordt bepaald wat de snelheid van het traject is en hoeveel uren nodig zijn om de zaak tot een succes te maken.
  2. Recht door zee mediation maakt duidelijke afspraken vóór jullie het traject ingaan en rekent een bescheiden, vast bedrag om het dossier in behandeling te nemen. Voor dit bedrag kunnen jullie ons laagdrempelig bereiken: niet elke mail of telefoontje kost geld. Deze begeleiding krijgen jullie gedurende het hele traject.
  3. We zijn persoonlijk betrokken: je bent geen nummer! We hebben namelijk altijd persoonlijk contact. Dit kan telefonisch, via de app, face-to-face, via videobellen of per mail. Dit geldt ook buiten kantoortijden en in het weekend. Door ons werk in de vliegwereld, zijn wij bekend met onregelmatigheid en afwijkende werkdagen.
  4. Mediation doe je samen. Tenslotte is het doel  samen tot een passende oplossing te komen. Recht door zee mediation is jullie onpartijdige sparringpartner.
  5. De kroon op het mediationtraject: het tekenen van de vaststellingsovereenkomst of het convenant (en eventueel ouderschapsplan). Een helder en duidelijk document, dat zekerheid geeft voor nu en de toekomst.

Liefst persoonlijk contact?

Laat hieronder je telefoonnummer achter en we nemen contact met je op.

Start Whatsapp
1
Neem rechtstreeks contact op!
Niks is zo belangrijk als direct en persoonlijk contact. Neem daarom direct via WhatsApp contact op met uw Recht door Zee mediator, Nienke Knippen van Maris.