Luchtvaartscheiding ✈

Wanneer je uit elkaar gaat en jullie hebben kinderen, is dat al bijzonder verdrietig. Wanneer echter één van jullie, of zelfs jullie beiden, in de luchtvaartsector werkt/werken, levert dat specifieke problemen op, waar niet iedere mediator bekend mee is en dus zal niet iedere mediator jullie op de juiste manier kunnen begeleiden.

Natuurlijk zijn er heel veel zaken, die hetzelfde zijn bij iedere scheiding, zoals: het verdelen van de inboedel, de spaargelden, beslissingen omtrent de woning. Daarvoor zou je dus prima terecht kunnen bij een willekeurige andere mediator. Maar het zijn vooral de specifieke zaken, die afwijken van “normale-mensen-banen”, waarvoor je bij ons zo goed terecht kunt.

Bij Recht door zee mediation zijn wij beiden naast mediator ook nog vliegend personeel: cabine en cockpit. En zo zijn wij dus maar al te bekend met de specifieke zaken die bij een luchtvaartscheiding horen.
Denk aan de onregelmatige roosters, die een vaste zorgverdeling in de weg staan. Ook de specifieke mogelijkheden en onmogelijkheden om deze roosters volgens een vaste zorgverdeling te regelen.
Alsmede, dat een werkperiode maakt dat je niet alleen overdag, maar ook ’s nachts afwezig bent, wat voor andere opvangproblemen kan zorgen. Daarentegen; als je thuis bent, ben je ook 24u per dag thuis. Dan is er natuurlijk nog wel het probleem van de jetlags…
Je moet er toch niet aan denken, dat jullie er samen – met een reguliere mediator – niet uit komen en dat uiteindelijk een rechter een vaste zorgverdeling beschikt, “omdat het te lastig is te kunnen snappen wat wel en wat niet kan”.

Neem contact op

1 + 0 = ?

Denk ook aan de lastige en specifieke financiële zaken, als daggeldvergoedingen, winstuitkeringen, pensioenmaximering en de daarmee samenhangende pensioenpremietoelagen en -vrijval. Ook is een lastigheid, dat je niet zomaar van de ene op de andere dag meer of minder kunt gaan werken, ook al is dat eventueel eigenlijk wel nodig, om na de scheiding beiden financieel goed rond te kunnen komen. Al deze specifieke zaken zijn ons welbekend en daarom kunnen wij jullie zo goed hierin begeleiden.

Consulting

Als jullie al deels zaken geregeld hebben bij een andere mediator, kunnen jullie ook voor slechts specifieke luchtvaartsectorgerelateerde zaken bij ons komen, om het convenant en ouderschapsplan helemaal af te maken, gereed voor indiening bij het echtscheidingsverzoek.

Ook voor persoonlijke consulting ben je bij ons van harte welkom. Uiteraard horen we dan slechts één kant van het verhaal, maar op basis van onze uitgebreide ervaring met luchtvaarscheidingen kunnen we je zeker van adviezen voorzien. Het is dan aan jou te bepalen hoe en of je de adviezen gebruikt.

Start Whatsapp
1
Neem rechtstreeks contact op!
Niks is zo belangrijk als direct en persoonlijk contact. Neem daarom direct via WhatsApp contact op met uw Recht door Zee mediator, Nienke Knippen van Maris.