Jeugdzorgmediation

Wanneer je te maken krijgt met jeugdzorg, kan het voelen of je alle controle kwijt raakt. Dat is echter niet het geval. Je kunt ervaren dat de Gecertificeerde Instelling die de jeugdzorg levert, steken laat vallen. Dat hoef je niet stil over je heen te laten gaan.
Je kunt een klachtgesprek aan gaan met de instelling. Vaak hebben zij hun eigen mediators. Maar wellicht voelt dat niet als een onafhankelijke mediator, terwijl dat wel zo moet zijn. Je kunt je daarom ook tot ons wenden.

Verschillen van inzicht tussen jeugdhulporganisaties, pleegzorg en cliënten.

In alle situaties waarin het nodig is, dat de communicatie weer wordt hersteld, bieden wij mediation aan. Zowel in vrijwillige, als gedwongen hulpverlening. Het gesprek kan vastgelopen zijn tussen professionals uit jeugdhulporganisaties, buurt- en/of wijkteams, de Raad voor de Kinderbescherming, de Gecertificeerde Instelling of Veilig Thuis. Ook kan het gaan om conflicten tussen bijvoorbeeld de (pleeg)ouders en de jeugdhulporganisatie. Of tussen een pleegzorgaanbieder en een gecertificeerde instelling. Of ook tussen pleegouders en een jeugdbeschermer of tussen een pleegzorgaanbieder en (pleeg)ouders.

Hoe werken wij

Een gesprek onder begeleiding van een mediator werkt het beste als je vertrouwen hebt in de mediator. Wij hebben een uitgebreide ervaring met diverse jeugdzorginstanties en Gecertificeerde Instellingen.
Je maakt een afspraak met ons. Het eerste oriënterende gesprek is vrijblijvend. In dit gesprek maken we kennis met elkaar, gaan we na of mediation iets voor je is en bespreken we de condities. Als wederzijds wordt besloten met elkaar een mediationtraject te starten, dan sluiten we met beide partijen een mediationovereenkomst en maken we afspraken over het te volgen traject.

Bij Recht door zee mediation geloven we niet in pappen en nathouden van meningsverschillen en conflicten. Maar ook niet in (te) snelle, kort-door-de-bocht oplossingen. Met mediation wordt via een zorgvuldig traject aan een duurzame oplossing gewerkt. Zo een een win-win-situatie creëren, gerealiseerd door de betrokkenen zelf. Zodat op die manier verharding van standpunten en mogelijk zelfs een rechtszaak, met in ieder geval altijd één verliezer, voorkomen kan worden.

Neem contact op

2 + 1 = ?

Start Whatsapp
1
Neem rechtstreeks contact op!
Niks is zo belangrijk als direct en persoonlijk contact. Neem daarom direct via WhatsApp contact op met uw Recht door Zee mediator, Nienke Knippen van Maris.